Behöver man säga mer än AY CARAMBA?!

Ja lite mer kan väl tilläggas om vår Barcelonaresa. Vi bodde på ett underbart (billigt billigt= 5 nätter för ca 900 kr!) hostel vid namn Centric Point Travellers Hostel, på Passeig de Gracia 33, dvs så centralt det kan bli! Vandrade man gatan fram kom man efter några få minuter till den kända storslagna gatan La Rambla, som visade sig vara förtjusande dagtid och mer fascinerande obehaglig nattetid. Hrm. Host. (slurp!)

Vårt rum var riktigt globalt och mångkulturellt vill jag lova! Där fanns 14 sängar och många olika språk talades för under veckan bodde där fransyskor, kanadensare, amerikanskor, en tyska, en dansk, en hög holländare och enunderbart mysig och trevlig, blind spanjor! En kul anektot är att vi blev anmälda för att vi tog upp allt utrymme i badrummet (speglarna) av några tjejer som bodde i rummet bredvid. Som tur var blev vi inte utslängda på grund av det. Vi var ju ändå 8 tjejer!

Barcelona var en fantastiskt vacker stad och invånarna mycket trevliga och de gjorde allt för att förstå oss och själva lycka sig göra förstådda med en KRAFTIGT begränsad engelska. Roliga sådana minnen finns det många av, bl.a. då en kvinna totalt missförstod Susanne som i den lilla butiken på knappt 2 kvadratmeter vill dricka lite vatten och i stället antar att hon vill ha ett dricksglas fullt med Mohito på förmiddagen.. Många komiska situationer uppstod även i taxibilar efter mörkrets inbrott då det blev många desperata försök till kommunikation på såväl engelska, italienska och franska som på mycket knackig spanska samtidigt som det gestikulerades vilt. Där betades även många sånger av, allt från svenska dansbandsklassiker, italienska smörballader till Edit Piaf. Vi tror (och hoppas) att vi gjorde djupa intryck och livade upp den trista taxi-vardagen för många chaufförer!

Med det globala siktet inställt lärde vi naturligtvis känna trevliga typer från världens alla hörn. Åtminstonde från Italien och Kanada. Framför allt var det italienarna som vi umgicks med, vi spenderade två dagar, en kväll och en natt tillsammans då vi besökte La Sagrada Familia och den vackra, mycket högt belägna och kända parken, som jag förtillfället inte kan minnas vad den heter. Vi njöt även av solen på en av Barcelonas långa stränder. Men en av höjdpunkterna var nog ändå då de tog oss med till en mysig inhemsk restaurang där det inte fanns en turist så långt ögat kunde nå och det serverades en underbar skaldjurs-paella! Därefter skänkte vi Hard Rock Café ett besök och slutligen-efter en lång och händelserik vandring på La Rambla (slurp!)- kom vi fram till Razzmatazz som var gigantiskt. Ett mycket spännande och minnesvärt dygn som avslutades klockan 8 på morgonen, följt av två timmars sömn.

Dagarna tillbringade vi annars genom att strosa i små gränder, gå i affärer, fika på mysiga fik och Starbucks.  På eftermiddagarna följde vi den sunda och härliga spanska seden att ta siesta!

Åk verkligen till Barcelona om du får chansen! Jag ska (förhoppningsvis tillsammans med globalsystrarna och det lilla extra tillskottet till familjen-Julie, Bea och Isabelle) definitivt åka tillbaka till denna magiskt vackra stad!

~Global-tilda


                         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0